orseStaff

Сътрудниците на Академия Орсе
Our Orse Staff

Who's Who in Orse Academy Staff

Екипът на Фолклорна Танцова Академия Орсе включва изявени специалисти в своите области - хореографи, музиканти, хора-живи национални съкровища, които пренасят нашите традиции от поколение на поколение, изследователи на българските обреди, музика и танц. И тези специалисти работят като екип от десетилетия, те споделят своите знания, умения и виждания с участниците в Орсе - българи и представители на различни страни. Във Фолклорна Танцова Академия Орсе участват и поканени лектори и демонстратори съобразно интересите на участниците.

Екипът на Орсе

Lecture

Founder and Artistic Director

Основател и Артистичен Директор:

Д-р Мария Дражева

Д-р Дражева е основател и артистичен директор на Академия Орсе.

Supervisor

Orse Academy Supervisor

Научен ръководител на Академия Орсе

Академик Красимир Петров

Под научно-методичното ръководство на акад. Красимир Петров се осъществява цялостната програма на Академия Орсе.

Choreographer

Choreographers

Хореографи

Г-н Тодор Тодоров

Тодор Тодоров е професинален хореограф. Завърши е Националното училище по танц - София и Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство - Пловдив.

Choreographer

Live National Treasures

Хора-живи национални съкроваща

Майстор Стоян Маринов

Майстор Стоян още на 16 години е направил първия си накит - колан с мъниста. И така до днес... Той е признат майстор в цяла България на носии, костюми, везба, модерни накити от мъниста, изработвани по стародавна славянска и тракийска традиция

Live National Treasures</strong

Live National Treasures

Хора-живи национални съкроваща

Леля Радка

Ако можем да говорим за хора-институции, то несънено една българска от с. Солник, Варненско, отдавна е получила признанието на хиляди българи и чужденци, посетили нейният дом и участвали в програмата й.

Choreographer

Music and More...

Композитори и музиканти

Г-н Димо Желев

Дългогодишно сътрудничество свързва Д-р Дражева и г-н Димо Желев. Димо Желев е известен изпълнител на кавал и композитор на народна музика.Редица негови композиции са в основата на популярни танцови постановки с хореограф Д-р Дражева.

Choreographer

Music and More...

Композитори и музиканти

Г-н Веселин Русев

Г-н Веселин Русев е известен музикант на народни инструменти и композитор на народна музика. Редица негови композиции са в основата на популярни танцови постановки с хореограф Д-р Дражева.

Choreographer

Yoga Activities

Физическа култура - Йога

Г-н Емил Златев

Г-н Златев е уникален специалист, интегриращ познания както за съвременните методи за физическа култура (фитнес, карате, йога), така и в областите като здравословно хранене, управление на жизнения цикън на човека и др. Емил Златев има завършено висше филологическо и висше спортно образование. Бил е състезател по плуване, тенис на корт и карате. Обучавал е полицейските части за бързо реагиране в градски условия СИГМА.Златев е основател и президент на центъра Шотокан.

Choreographer

English-Bulgarian Languages

Български език за английски говорящи

Г-жа Юлияна Гориткова

Г-жа Гориткова е дългогодишен преподавател по английски език, преводач и редактор.

DigitalMedia

Digital Media

Дигитален Архив

Г-н Александър Стефанов

The department photographer documents the works of art throughout the conservation process using highly specialized equipment that captures different wavelengths of light, including: visible, x-radiography, ultraviolet and infrared imaging.

PersonalAssist

Personal Assistant

Персонален асистент на Д-р Мария Дражева

Г-ца Маргарита

Марги е отговорна за мениджирането на ежедневната програма на Академия Орсе и в решаването на всички възникнали непредвидени ситуация. Запомнете това име и нейния телефон за 24-часова връзка: Марги, 0888 363 449!

Lecture

Нашите доброволци

Да ви представим: Доброволец на 2014 година…

  Поля Иванова, любител на българските народни танци, получила престижната награда на Асоциацията за български музикано-танцов фолклор "Доброволец на 2013" за активно участие в реализацията на празничния календар на Орсе. …

  myOrse

  Информация за последните събития в Орсе, програма на занятията, концерти и др...


  Намери повече инфо за Орсе

  Намери...


  Любимите ни танци

  Вижте любимите танцови произведения на нашия екип.


  Подпомагане на Орсе

  Членството ви и подпомагането ви са особено важни за равитието на Орсе.

  Членуване